Een hart voor het milieu

Sorteren en recycleren

Reeds van bij de start heeft de zorg voor het milieu bij Pigment een belangrijke plaats ingenomen. Verfresten, vervuilde thinners en ander met verf verontreinigd afval werd steeds aan gespecialiseerde firma's toevertrouwd. Sinds 1999 laten wij de vervuilde thinners door een erkend bedrijf tot spoelverdunning recycleren. Ook het normale bedrijfsafval wordt zo veel mogelijk gescheiden en naar de gepaste verwerkers afgevoerd.

Zuivere lucht

Al in 1993 werd de grootste spuitcabine uitgerust met actieve koolfilters. Daardoor verminderden de emissies aanzienlijk. Alle spuitcabines zijn trouwens uitgerust met de meest efficiënte filtermethode.

milieu

Een zuivere bodem

Pigment werkt voor deinterieurafwerking enkel nog met tweecomponent polyurethaan producten. De in de meubelwereld veel gebruikte cellulose producten werden al een tijdje geleden aan de kant gezet. De milieuvoordelen zijn duidelijk. Cellulose producten hebben een vaste-stofgehalte van maximaal 20%. De rest zijn solventen die bij droging in de omgeving vrijkomen. Polyurethaan producten bevatten gemakkelijk het dubbele aan vaste stoffen en dus veel minder solventen. Voor de afwerking van buitenschrijnwerk kozen we voor het watergedragen systeem van Sikkens Rubbol.

Tot in de details

Zelfs het stofzuigerpoeder dat wij bij het dagelijks reinigen verzamelen, wordt als chemisch afval verwijderd.

Zonder meerprijs

Ook milieuzorg heeft een prijs. Toch slagen we erin om aan zeer concurrentiele voorwaarden te werken. Dit is enkel mogelijk dankzij een efficiënte en toch zeer flexibele werkmethode.

Pigment logo

Werkplaats: geopend elke werkdag
van 8-12 en van 12u30-16u
Toonzaal: maandag, woensdag
en vrijdag van 13-16u
of na telefonische afspraak

Contact

Meubellakkerij Pigment bvba
Industrieterrein Kolmen 1231
3570 Alken
+32 (0) 11 59 24 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © lakkerijpigment.be | Privacy policy

Terug naar boven

Website by it’s me